Huis kopen

Bent u op zoek naar een koopwoning? Dan is het Maatwerk Verhuisplan er speciaal voor u. Wij hebben een compleet servicepakket ontwikkeld voor een vaste prijs.

Het Verhuisplan neemt tijdens het gehele aankoopproces uw zorgen uit handen. Wij helpen u de woning te kopen voor de aantrekkelijkste prijs en tegen de gunstigste voorwaarden.

Vier specialisten werken nauw samen om de juridische risico’s zo beperkt mogelijk te houden. U kunt vertrouwen op de ervaring en kennis van een onafhankelijke aankoopmakelaar, bouwkundige keurder, taxateur en notaris.

Uiteraard coördineert Maatwerk alle communicatie tussen verschillende partijen.

 

Hulp nodig?

Send us a message
Answer within 1 hour
Chat with us
Direct answer
+31 (0)20 5452400
Direct answer

Vind uw woningEen woning kopen begint met het vinden van uw droomhuis. U kunt zelf zoeken of samen met een makelaar. Binnen het Maatwerk Verhuisplan is allebei mogelijk.

Als u een expert inschakelt om uw droomhuis te vinden, kiest u voor het uitgebreide pakket. Zoekt liever zelf en gebruikt u de ervaring van een aankoopmakelaar alleen bij de onderhandelingen, kiest u voor het standaardpakket.

Zodra u een woning heeft gevonden, zult u de woning samen met uw makelaar gaan bekijken. Er komen zaken aan bod, zoals: de buurt, de bestemming, de indeling, het onderhoud, de VvE en uiteraard de waarde.

Aankopen van de woningHet onderhandelen is het lastigste onderdeel tijdens het aankopen van een woning. De prijs is erg belangrijk, maar ook de voorwaarden waaronder u aankoopt.

Uw aankoopmakelaar adviseert u over deze zaken, voert tijdens de onderhandelingen het woord en zorgt dat de gemaakte afspraken in de koopovereenkomst worden opgenomen.

Een belangrijke voorwaarde waar u aan kunt denken is het financieringsvoorbehoud. Hiermee kunt u van de koop afzien als u uiteindelijk toch niet genoeg kunt financieren. Zonder dit voorbehoud wordt u aan de koop gehouden en dient u een boete te betalen van maximaal 10% van de koopsom

Bouwkeuring & TaxatieOm er zeker van te zijn dat het huis in goede staat verkeert, controleert een onafhankelijke, professionele inspecteur de constructie van de woning.

U krijgt hiervan een uitgebreid keuringsrapport. Mochten er tijdens dit onderzoek gebreken aan het huis worden ontdekt, dan kan dit van belang zijn voor de voorwaarden in de koopovereenkomst.

Om u een hypotheek te kunnen verstrekken, dient de bank te weten wat de waarde van de woning is. Een onafhankelijke taxateur stelt de waarde vast en verwerkt deze in een gevalideerd taxatierapport.

Ontvangen van de sleutelTijd voor de laatste stap: het huis wordt úw huis.

In Nederland is het verplicht om voor het overdragen van een woning of appartement naar een notaris te gaan.

Wij verzorgen voor u een notaris in de buurt die voor de dag van transport de akte van levering en de hypotheekakte opstelt.

Op deze dag zet u uw handtekening onder de definitieve akten, waardoor de woning uw eigendom wordt. Uw aankoopmakelaar is aanwezig om u hierbij te begeleiden.