Maatwerk is een toonaangevende serviceprovider die door geheel Nederland taxaties, bouwkeuringen en energie producten verzorgd tegen een aantrekkelijk tarief.
  NL|EN 
Free buying a house webinar

Energy label or advice?

Heeft u een energielabel nodig of wilt u uw woning energiezuiniger maken? Wij kunnen dit voor u verzorgen.
Direct regelen:

Our energy products

Wilt u uw woning zuiniger maken of gaat u uw woning verkopen? Het energie advies geeft u inzicht hoe u uw woning milieuvriendelijker kunt maken. Door gebruik te maken van nieuwe technieken kunt u met een geringe investering uw woning al zuiniger maken. Om bij verkoop van uw woning het eigendom te kunnen overdragen, dient u aan de koper een energielabel van uw woning te overhandigen.

Bekijk een voorbeeld van een energielabel (PDF-formaat):

Hulp nodig?

Frequently asked questions
Direct aantwoord
Send us a message
Answer before 10:00
WhatsApp us
Available from 08:00
Chat with us
Available from 08:00
+31 (0)20 5452400
Available from 09:00

Energie adviesBent u benieuwd of u uw woning nog zuiniger kunt maken en zo uw maandlasten kunt verlagen?

Het energie advies geeft u inzicht welke maatregelen er moeten worden genomen om dit bereiken.

Zo worden er maatregelen als dubbelglas, een hoogrendementsketel of spouwisolatie aangeraden. Ook krijgt u exact te zien wat de benodigde investering zal zijn met de daarbij behorende terugverdientijd.

EnergielabelBent u van plan uw woning te verkopen of te verhuren? Dan dient u de toekomstige koper of huurder een definitief energielabel te overhandigen. Zonder een definitief energielabel kunt u de woning niet overdragen of verhuren.

In 2015 hebben alle huiseigenaren een voorlopig energielabel ontvangen. Dit label is gebaseerd op standaardkenmerken van een woning, zoals het bouwjaar en woningtype.

Bij Maatwerk kunt u een definitief energielabel laten opmaken waarmee u als verkoper of verhuurder voldoet aan uw verplichtingen.

Hoe werkt het?De expert zal contact opnemen met de verkopende makelaar, verkoper of met u om een afspraak in te plannen.

Doorgaans zal de afspraak binnen twee werkdagen plaatsvinden. Tijdens het bezoek zal de expert noodzakelijke metingen aan installaties en ruimtes verrichten. U kunt hierbij aanwezig zijn, maar het is niet verplicht.

Het rapport zal ongeveer binnen drie werkdagen nadat de afspraak heeft plaatsgevonden gereed zijn. Zodra het rapport beschikbaar is zullen wij u hiervan op de hoogte brengen en kunt u het rapport door middel van uw login code bekijken.