Maatwerk is een toonaangevende serviceprovider die door geheel Nederland taxaties, bouwkeuringen en energie producten verzorgd tegen een aantrekkelijk tarief.
  NL|EN 
Free buying a house webinar

Home inspection?

Heeft u een woning gekocht en een bouwkeuring nodig? Wij kunnen de bouwkeuring verzorgen die u nodig heeft.
Direct regelen:

Our construction checks

Gaat u een huis kopen en wilt u weten in welke staat de woning verkeert? Maatwerk biedt bouwkeuringen voor zowel bestaande bouw als nieuwbouw door heel Nederland met ons netwerk van erkende bouwkeurders. De bouwkundige rapporten worden door alle hypotheekverstrekkers in Nederland geaccepteerd en kunnen, indien gewenst, worden gebruikt voor een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG).

Bekijk een bouwkeuring voorbeeldrapport (PDF-formaat):

Hulp nodig?

Frequently asked questions
Direct answer
Send us a message
Answer within 1 hour
WhatsApp us
Direct answer
Chat with us
Direct answer
+31 (0)20 5452400
Direct answer

Bouwkundige keuringDit type bouwkundige keuring geeft informatie die belangrijk is bij de aankoop van uw toekomstige woning.

Het biedt een overzicht van de staat van het object, adviseert over het benodigde onderhoud op korte en lange termijn en geeft een indicatie van de direct noodzakelijke herstelkosten.

U als aankopende partij kunt de informatie gebruiken bij de onderhandelingen en u voldoet met de keuring aan uw wettelijke verplichting, zoals de zogeheten 'onderzoeksplicht'.

Hoe werkt het?De bouwkeurder zal contact opnemen met de verkopende makelaar, verkoper of met u om een afspraak in te plannen.

Doorgaans zal de afspraak binnen twee werkdagen plaatsvinden. Tijdens de keuring zal de bouwkeurder de woning uitgebreid inspecteren.

Het rapport zal ongeveer binnen drie werkdagen nadat de afspraak heeft plaatsgevonden gereed zijn. Zodra het rapport beschikbaar is zullen wij u hiervan op de hoogte brengen en kunt u het rapport door middel van uw login code en/of mobiele app bekijken.

NieuwbouwkeuringHeeft u een nieuwbouwwoning aangekocht en heeft u tijdens de oplevering van uw woning een inspecteur nodig die de woning controleert op eventuele gebreken?

Tijdens de keuring zal de inspecteur, met u en de aannemer aanwezig zijn om de woning na te lopen.

De inspecteur controleert het uitgevoerde werk en eventuele gebreken worden door de aannemer in een Procesverbaal van Oplevering vastgelegd.

Deze wordt door de aannemer en u ondertekend en een kopie wordt aan u overhandigd.